Service & Advies
Laat je informeren en adviseren

Relighting

Een snelle overstap naar LED

NOVILUM helpt uw organisatie bij de overstap naar energiezuinige LED verlichting en zorgt ervoor dat uw investering meestal op twee jaar is terugverdiend. Als neutrale partner installeert NOVILUM de beste technologie voor uw werkomgeving.

Samenwerken met NOVILUM betekent projectbegeleiding van a tot z. In elke fase hebt u een rechtstreekse lijn naar onze experts om al uw vragen te beantwoorden. Na een lichtstudie en het uitwerken van een lichtplan zorgen we voor de installatie van kabels, fittingen en lampen. Indien mogelijk hergebruiken we de bestaande armaturen.

NOVILUM begeleidt u ook bij het aanvragen van subsidies waarmee u een deel van uw investering meteen kunt recupereren. 

Waarom een lichtstudie?

Vooraf voert NOVILUM een lichtstudie uit, zodat we precies weten hoeveel LED lampen we moeten installeren en op welke plaatsen die het best hangen voor de grootste lichtopbrengst. Wellicht hebt u minder lampen nodig dan nu, want LED geeft meer licht dan elke andere lamp. Door te vertrekken van een lichtstudie kunt u dus veel besparen op korte en op lange termijn.

NOVILUM leidt u naar een efficiënte en energiezuinige LED verlichting en houdt daarbij rekening met de inrichting en functie van de ruimtes, het natuurlijk invallend licht en de lichtbehoeftes. Bij de uitvoering kunt u rekenen op een team van gespecialiseerde technici, gecombineerd met een razendsnelle planningdienst. Het resultaat is een energiezuinige maar aangenaam verlichte werkomgeving.

De voordelen van LED

Energiebesparing

LED lampen zijn de meest energiezuinige verlichting, met een verbruik van 2,5 tot 5 Watt. Dat is veel minder dan een gloeilamp, halogeenspot of tl-buis. Zelfs een spaarlamp verbruikt tot drie keer zoveel energie als een led.

Kostenbesparing

Door het lagere verbruik en de hogere lichtopbrengst levert de overstap naar ledverlichting een besparing van gemiddeld 65 tot 70 %. De investering in led is meestal op twee jaar terugverdiend.

Grotere lichtopbrengst

Een LED lamp zet zo'n 50% van de opgenomen energie om in zichtbaar licht. Bij een spaarlamp of tl-buis is dat ongeveer 35% en bij een gloeilamp 10%. Als je overschakelt naar LED, heb je dus een kleiner aantal lampen nodig voor dezelfde lichtsterkte.

Ecologisch

LED lampen verkleinen uw ecologische voetafdruk: ze verbruiken 90% minder energie dan een traditionele gloeilamp, ze gaan 50 keer langer mee en ze stoten 40 kg minder CO2 uit. Bovendien bevatten ze geen kwik en andere gevaarlijke metalen en zijn ze volledig recycleerbaar.

Lange levensduur

Een LED lamp gaat gemiddeld 50.000 branduren mee. Ter vergelijking: een gloeilamp gaat 1000 branduren mee en een spaarlamp 6000. U spendeert dus veel minder tijd en kosten aan het vervangen van lampen. LED lampen zijn ook dimbaar en hebben geen opwarmtijd: na het inschakelen geven ze meteen de volle lichtopbrengst.

Minder warmte

De warmteontwikkeling bij LED lampen is veel minder dan bij een gewone lamp. In een gloeilamp wordt 90% ven de energie omgezet in warmte, bij LED lampen is dat slechts 10%. Het gebruik van LED lampen is daardoor een efficiënte en (brand)veilige oplossing.

Tril- en schokbestendig

LED lampen zijn zeer tril- en schokbestendig, waardoor ze ook veel langer meegaan.

Onderhoud

NOVILUM doet veel meer dan producten installeren: u krijgt een uitgebreide service voor, tijdens en na uw overstap naar LED. Zo hebt u standaard 2 tot 5 jaar garantie. Ook na de garantieperiode of met andere vragen kunt u altijd een beroep doen op onze expertise.

Slimme verlichting

Bespaar nog meer door te kiezen voor slimme verlichting. Die kan zo worden ingesteld dat de LED lampen op een bepaald tijdstip aan- en uitgaan. Door externe sensoren past de lamp zich ook aan in functie van de omstandigheden. Een lichtsensor zorgt er bijvoorbeeld voor dat de lamp minder hard schijnt wanneer er zonlicht binnenkomt, terwijl de LED lamp aan- of uitgaat wanneer bewegingssensoren detecteren dat iemand de ruimte binnenkomt of buitengaat.

NOVILUM kan dergelijke sensoren in uw lichtarmaturen integreren of er externe sensoren aan toevoegen.
Slimme verlichting wordt vaak gebruikt voor lantaarnpalen of buitenverlichting maar is zeker ook interessant voor bureaus of magazijnen. Verlichtingspalen buiten kunnen bovendien worden gebruikt als oplaadpunt voor elektrische auto’s en zelfs als Wifi hotspot of IoT (Internet of Things).

Locatie

NOVILUM
Industrieterrein Vostert
Kipdorpstraat 54
B-3960 Bree
België

Email

Algemeen:
info@novilum.com
Administratie
boekhouding@novilum.com
Verkoop
kris.vandyck@novilum.com
davy.brebels@novilum.com
albert.aerts@novilum.com

Telefoon:
0032 (0) 89 21 79 58

Links

www.iBeam.be
www.beam.beFeedback

Stuur ons uw ideeën en suggesties. Alle feedback is welkom.