Sturingen & driversSlimme verlichting is essentieel

Smart buildings Smart cities

Door de evolutie naar smart buildings en smart cities is de nood aan nieuwe, intelligente technologieën hoog. Ook op het vlak van verlichting is er nog grote winst te boeken.

Stralen, fonkelen of gewoon schijnen: licht is een fascinerend element met talloze facetten. Maar pas met een behoeftegestuurd, sensorgebaseerd lichtmanagement is de beste verlichting voor de mens te realiseren.


Led-technologie is de basis

Het toevoegen van intelligentie aan verlichting is maar mogelijk dankzij de overgang naar led-technologie. Led is de basis van alles. Het is een lichtbron met een hele lange levensduur, die makkelijk regelbaar is en zelfs de laatste jaren nog steeds efficiënter is geworden.

Maar het is vooral het digitale aspect en het gemak waarmee je het kan koppelen aan bestaande netwerken, die ervoor zorgt dat het een ideale bouwsteen is voor intelligente verlichting. Led-verlichting gaat snel aan en uit en kan eenvoudig de lichtsterkte of kleurtemperatuur aanpassen. Dat biedt heel veel variabelen om de verlichting aan te passen in gepersonaliseerde concepten.

En logistieke gebouwen kunnen we nog veel energie-efficiënter maken door het licht af te stemmen op de zones waar er activiteit is. De huidige regel- en aanwezigheidssystemen zijn niet altijd optimaal na oplevering en door latere wijzigingen in de gebruikscondities. Een betere captatie van de condities en interactie met gebruikers zal leiden tot een intelligentere sturing.

Locatie
 

NOVILUM
Industrieterrein Vostert
Kipdorpstraat 54
B-3960 Bree
België 

Email

Algemeen:
info@novilum.com
Administratie
boekhouding@novilum.com
Verkoop
kris.vandyck@novilum.com
davy.brebels@novilum.com
albert.aerts@novilum.com

Telefoon:
0032 (0) 89 21 79 58

Links

www.iBeam.be
www.beam.beFeedback

Stuur ons uw ideeën en suggesties. Alle feedback is welkom.